Söylentilere göre Palm, Nova adlı, kendine ait yeni nesil işletim sistemli bir akıllı telefon çıkarmaya hazırlanıyor. Güvenilir bir kaynaktan gelen bilgilere göre cihaz dokunmatik ekranın altından kayarak çıkacak QWERTY bir ekrana sahip olacak.
Aslında Palm, yeni bir işletim sistemiyle boy göstermeyi çok önceden planlıyordu fakat bu planları gecikerek bugüne kadar geldi. Şirket; piyasadaki yerini geri kazanması için bu adımı çok önemli sayıyor.
Nova, Linux tabanlı bir işletim sistemi ve seneler sonra Palm’i yeniden oyuna sokması bekleniyor. 2003 yılında Palm, iki ayrı şirkete bölünmüştü Palmsource yazılım firması olarak çalışırken, Palm de donanım kısmına bakacaktı. Fakat o günden bugüne Palmsource yararlı bir işletim sistemiyle gelemediği için Palm, eski sisteme takılı kaldı. Neyseki şirket akıllıca bir karar alarak Microsoft’la anlaştı ve Windows tabanlı Treo’ları çıkardı. Şimdi seneler sonra ilk defa işletim sistemi de donanımı da kendisine ait bir cihazla boy göstermeye hazırlanıyor.